flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Програма USAID «Нове правосуддя» провела обговорення підготовки посібника з кризових комунікацій

21 липня 2020, 16:51

21 липня 2020 року за ініціативою Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя» в режимі відеоконференції відбулося обговорення розроблення посібника «Комунікація в судах під час кризових ситуацій». Мета цього посібника – сприяння адміністрації судів оволодіти знаннями та практичними навичками з формування чіткого алгоритму взаємодії у типових кризових ситуаціях, що трапляються або можуть трапитися в судах.

Зокрема, у посібнику будуть описані індикатори визначення кризи, тексти ключових повідомлень для різних цільових аудиторій, надані поради з ідентифікації ефективних каналів та відповідного формату комунікацій суддів та уповноважених працівників судів з громадськістю та ЗМІ. Проект структури та теми наповнення посібника учасникам обговорення представила експертка з комунікацій Ірина Химчак, яка має значний досвід супроводу успішних комунікаційних проєктів з урахуванням специфіки діяльності судів та установ судової влади.

З вітальним словом до учасників обговорення виступила Наталя Петрова, заступник керівника Програми USAID «Нове правосуддя». Вона наголосила, що робота зі створення посібника насамперед спрямована на збереження інституційної пам’яті. Це дасть змогу навіть при уході підготовлених кадрів передавати найкращі практики наступникам. Активну участь в обговоренні змісту посібника взяли судді, працівники апаратів судів, представники Державної судової адміністрації України, Служби судової охорони, Національної школи суддів.

Виступаючі висловилися за актуальність та необхідність випуску такого посібника, а також поділилися власним досвідом дій у кризових комунікаціях, який може бути корисним під час підготовки його до видання.