flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Зеновій Холоднюк: "Відкриття навчального центру для працівників ССО – це важлива віха у розвитку і зміцненні служби"

15 вересня 2020, 15:57

15 вересня 2020 р. у м. Вінниці відбулося відкриття  навчального центру Служби судової охорони. В урочистій церемонії відкриття взяли участь Голова Служби судової охорони генерал-майор Валерій Бондар, Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, Голова Ради суддів України Богдан Моніч, голова Сьомого апеляційного адміністративного суду Віталій Кузьмишин, начальник Територіального управління Державної судової адміністрації України у Вінницькій області Василь Білик та інші почесні гості.    

Відкриваючи урочистості, Голова ССО Валерій Бондар зазначив, що навчальний центр є структурним підрозділом територіального управління Служби судової охорони у Вінницькій області та здійснюватиме підготовку кваліфікованих кадрів для задоволення потреб Служби судової охорони, їх перепідготовку та підвищення кваліфікації.

"У серпні цього року Міністерство освіти і науки України видало ліцензію територіальному управлінню Служби судової охорони у Вінницькій області на провадження освітньої діяльності за спеціальностями  "Охоронець" та "Охоронник". І саме в цьому центрі працівники ССО з усієї України не тільки отримуватимуть необхідні знання та навички, а й підвищуватимуть свою кваліфікацію", - наголосив Валерій Бондар.

З вітальним словом до присутніх звернувся і Голова ДСА України Зеновій Холоднюк. Він пригадав, з якими викликами зіткнулася судова система у період, коли суди опинилися без охорони. На даний час, за його словами, ситуація змінилася докорінно.  

"На сьогодні вже більше 400 приміщень судів взято під охорону. З кожним днем збільшується кількість людей, які поповнюють лави Служби судової охорони. Тому з відкриттям цього центру вже маємо структуру, що професійно забезпечуватиме отримання необхідного фахового рівня працівників служби. За два роки існування ССО і судді, і працівники апарату судів, а головне - громадяни України, які звертаються за захистом своїх прав, вже відчули в судах себе фізично захищеними, за що вам велика вдячність", – наголосив у своєму виступі Зеновій Холоднюк.

Щодо самого центру, то в основу його утворення покладено досвід функціонування подібних навчальних закладів провідних країн світу, зокрема діяльність центру підготовки італійських карабінерів у м. Ліворно. Тому новоутворений центр не буде типовим навчальним закладом із великим штатом викладачів та інструкторів, а стане освітньою установою сучасного типу. Тут викладатимуть і ділитимуться своїм досвідом найкращі та найпідготовленіші співробітники Служби судової охорони, а штат адміністрації центру не перевищуватиме 10 осіб.

Такий підхід дозволить не тільки значно зекономити державні кошти на підготовку персоналу Служби судової охорони, підвищити рівень їх професійної підготовки, а і якість виконання ними завдань з охорони та забезпечення безпеки установ судової влади.   

Надати свою методичну та матеріально-технічну допомогу в розбудові інфраструктури новоутвореного центру зголосилися й міжнародні партнери Служби судової охорони – Служба Маршалів США та Служба шерифів Канади. 

В матеріалі використані інформація та фото пресслужби ССО

Пресслужба ДСА України