flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДСА України та Рада суддів України висловлюють співчуття з приводу смерті Дмитра Притики

18 вересня 2020, 11:40

Рада суддів України та Державна судова адміністрація України висловлює глибокий сум та щирі співчуття рідним та близьким у зв'язку зі смертю Дмитра Микитовича ПРИТИКИ – знакової постаті в судовій системі України.

Дмитро Микитович значну частину свого життя віддав Державному арбітражу України, а це понад пів століття фахового служіння інтересам держави та захисту прав суб'єктів господарської діяльності.

Його заслуги були гідно оцінені на найвищому державному рівні: доктор юридичних наук, професор, академік Національної академії правових наук, заслужений юрист України. Нагороджений орденами "За заслуги" І, ІІ, ІІІ ступенів та орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.  

Дмитра Притику двічі  обирали народним депутатом Верховної Ради України, що є свідченням безумовно високої довіри  українців до нього.  

17 вересня 2020 року правнича спільнота України понесла велику втрату. У вічність відійшла людина, яка понад усе шанувала Закон та захищала Справедливість. Будьмо гідні її пам'яті та величезного внеску в розвиток та становлення судової системи України.

Спочивайте з миром, Дмитре Микитовичу. Ми пам'ятатимемо…