flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Україна та Латвія обговорили досвід роботи судів в період пандемії

22 вересня 2020, 11:18

21вересня 2020 року  відбувся  двосторонній українсько-латвійський онлайн-семінар для суддів. Семінар  організовано в рамках Проекту "Використання електронних засобів під час карантинних заходів, спричинених COVID-19, в судочинстві, та адміністрування судом в Україні". Участь у заході з Української Сторони взяли: судді та працівники апарату Верховного Суду, працівники Державної судової адміністрації України, Латвійського  Верховного Суду Латвії та судової адміністрації Латвії.  

 

Під час семінару учасники обговорили досвід роботи латвійських та українських судів під час дії карантину, установленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 та поділились особливостями здійснення правосуддя в особливий період з колегами. 

Зокрема, обговорено організацію судових процесів та роботу суддів під час пандемії, практику судів Латвії та України під час розгляду справ, пов’язаних із судовим контролем за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні.

Латвійську Сторону на семінарах представляють Голова Департаменту адміністративних справ Верховного Суду Латвії Вєроніка Круміна, суддя Департаменту адміністративних справ Верховного Суду Латвії Юутріте Брієде та завідувачка відділом судової практики та досліджень Верховного Суду Латвії Аніта Зікмане, керівник Проекту Яніс Супе, представники Судової адміністрації Латвійської Республіки.

Державну судову адміністрацію України на заході представили: начальник управління інформатизації та судової статистики Олександр Слоніцький, начальник відділу інформаційно-аналітичної роботи та міжнародного співробітництва Олена Ігнатченко та головний спеціаліст цього відділу Наталія Мокарєва.