flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Антирекорд за рівнем захворюваності на COVID-19 в системі правосуддя знову за Києвом та Київською областю

22 вересня 2020, 14:57

Рівень захворюваності на коронавірусну хворобу (COVID-19) у судовій системі України, як і загальна кількість постраждалих від інфекції людей по всій країні, поступово зростає. За минулий тиждень до раніше захворілих від цієї інфекції в системі правосуддя додалося ще 32 особи.

Загалом, станом на 21.09.2020, у місцевих, апеляційних судах, інших органах та установах системи правосуддя перебувало та перебуває на лікарняному внаслідок захворюваності на коронавірусну хворобу (COVID-19) всього 440 осіб.

На даний час курс антивірусного лікування проходить 162 особи, одужало 278 осіб.

Антирекорд за кількістю постраждалих від коронавірусної інфекції знову залишається за Київською областю та містом Києвом (56 осіб). Також найбільша кількість захворілих спостерігається у Рівненській області (48 осіб), Львівській області (46 осіб), Чернівецькій області (36 осіб), Тернопільській (31 особа), Закарпатській та Одеській областях ( по 27 осіб) та в Івано-Франківській області (20 осіб).

Луганська область залишається єдиним регіоном, в якому не зафіксовано жодного випадку захворювання на COVID-19 у судах та інших органах  системи правосуддя.

Летальних випадків внаслідок захворюваності на коронавірусну хворобу (COVID-19) за весь період карантину, введеного в Україні, у судах та судових установах, на щастя, не трапилося.

Державна судова адміністрація України продовжує нагадувати головам судів та керівникам судових установ про суворе дотримання у своїх колективах та серед відвідувачів правил із попередження та профілактики захворюваності на коронавірусну хворобу (COVID-19).

Даних про кількість захворілих та одужавших від коронавірусної хвороби (COVID-19) у Конституційному Суді України, Верховному Суді, Вищому антикорупційному суді та Вищому суді з питань інтелектуальної власності до ДСА України не надходило.

Пресслужба ДСА України