flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова ДСА України взяв участь в обговоренні проекту Стратегії розвитку Служби судової охорони до 2022 року

06 листопада 2019, 14:43

6 листопада 2019 року у Вищій раді правосуддя відбулося обговорення питань стратегічного розвитку Служби судової охорони. У вказаному заході взяв участь Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк.

Проект Стратегії розвитку Служби судової охорони до 2022 року підготовлений працівниками Служби та надісланий на погодження до зацікавлених органів. Вищою радою правосуддя прийнято рішення про передачу проекту названої Стратегії канадським експертам з метою отримання оцінок та рекомендацій щодо подальшого погодження та застосування.

Канадські експерти, зокрема, заступниця Міністра юстиції провінції Британська Колумбі Лінда Кавано, керівник Служби шерифів провінції Британська Колумбія, Пол Коррадо, генеральний директор Служби охорони, Федеральної Служби судового адміністрування Лучіано Бентенуто надали попередні рекомендації до Проекту Стратегії розвитку Служби судової охорони до 2022 року та означили своє розуміння подальшого розвитку Служби.

 

Відкриваючи зібрання, голова Вищої ради правосуддя Андрій Овсієнко наголосив, що питання безпеки учасників судового процесу повсякчас є надзвичайно важливими. "Досвід Канади із організації роботи Служби шерифів є актуальним, потрібним та своєчасним на шляху створення нового державного органу – Служби судової охорони".

Голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, підтримуючи голову Вищої ради правосуддя, зауважив, що для всієї системи органів правосуддя безпекові питання є пріоритетом. "Звісно, - сказав очільник ДСА України, - становлення та розвиток Служби судової охорони багато в чому залежить від фінансового забезпечення, проте й кадрові, інші організаційні питання є дуже важливими".

Народний депутат України, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики, голова Підкомітету з питань виконання рішень ЄСПЛ та альтернативного розв‘язання спорів Андрій Костін запевнив у подальшій підтримці всіх конструктивних ідей із створення дієвої, ефективної Служби судової охорони.

Голова Служби судової охорони презентував проект Стратегії розвитку Служби судової охорони до 2022 року та подякував канадським експертам за надані пропозиції, які будуть враховані при подальшому коригування проекту Стратегії.

 Довідково:

У рамках діяльності українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи  в Україні з робочим візитом з 2 до 10 листопада 2019 року  перебуває делегація представників судової системи Канади з питань охорони судів.

У програмі візиту передбачені експертні обговорення та робочі зустрічі з представниками Вищої ради правосуддя, Державної судової адміністрації України, Національної школи суддів України, Служби судової охорони, а також візити в суди з метою ознайомлення із станом його охорони на сьогодні.